Inspirace v oblasti rozvoje a zaměstnanosti ohrožených dětí - spoluúčast v projektu EU

Inspirace v oblasti rozvoje a zaměstnanosti ohrožených dětí Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/77.00179 Výše podpory: 7 927 268,16 Kč Doba realizace projektu: 1. červenec 2012 až 30. červen 2014

eu-1.jpgeu-2-2.jpgeu-3.jpgeu-4.jpg

Stručná informace o projektu:Inspirace v oblasti rozvoje a zaměstnanosti ohrožených dětíRegistrační číslo:
CZ.1.04/5.1.01/77.00179
Výše podpory: 7 927 268,16 Kč Doba realizace projektu: 1. červenec 2012 až 30. červen 2014

Projekt inspirace usiluje o vytvoření platformy pro přenos inovativních nástrojů používaných v Německu k řešení problémů ohrožených mladých lidí na trhu práce. Chce hledat cesty a sdružovat lidi, kteří chtějí ovlivnit budoucí život ohrožených dětí a mladých lidí pozitivním způsobem, inspirovat je a inspirovat se od nich. Projekt Inspirace chce inspirovat klíčové aktéry péče o ohrožené mladé lidí vyrůstající bez rodin a pomoci tak především jim, ohroženým dětem a mladým lidem k tomu, aby si v budoucnu uměli pomoci sami. Koncept "pomoci ke své pomoci" je ostatně nejúčinnější forma podpory.Cílové skupiny:

  • Děti, mládež a mladí dospělí - zejména do věku cca 26 let vyrůstající bez rodin
  • Organizace pečující v ČR o ohrožené děti, mládež a mladé dospělé - zejména dětské domovy a domy na půli cesty a jejich zaměstnanci
Cíle projektu:
  • Podpořit přenos inovativních nástrojů používaných zahraničním partnerem k řešení problémů ohrožených mladých lidí na trhu práce a zhodnotit jejich uplatnitelnost v legislativním rámci péče o ohrožené mladé lidi v ČR.
  • Zvýšit kvalitu služeb, které jsou mladým lidem poskytovány v dětských domovech a v domech na půli cesty v ČR v oblasti trhu práce a zaměstnanosti
  • Inspirovat klíčové aktéry péče o ohrožené mladé lidi vyrůstající bez rodin metodami práce s ohroženými mladými lidmi v Německu a zvýšit úroveň jejich odborných kompetencí nezbytných pro kvalitní práci s mladými lidmi tak, aby tyto metody dokázali aplikovat mezi zavedené způsoby práce orientované na profesní dráhu a zaměstnatelnost svých klientů v ČR.
Mezinárodní spolupráce:
Partnerem projektu je ALL Pütter gGmbH, Produktionsschule Westmecklenburg. V rámci mezinárodní spolupráce budou uskutečněny 2 týdenní výjezdy k zahraničnímu partnerovi pro cílovou skupinu vychovatele, SP a VP organizací zajišťující péči o ohrožené děti a mladé lidi v ČR. Zahraniční partner se naopak v ČR zúčastní konference zaměřené na moderní metody práce s ohroženými dětmi a mladými lidmi používanými v zahraničí k řešení problémů ohrožených mladých lidí na trhu práce. Zahraniční partner bude spoluvytvářet 4 krátké vzdělávací filmy. Zahraniční partner se bude také aktivně podílet na přípravě a realizaci pilotního projektu inspirovaného metodami práce Produktionsschule Westmecklenburg v oblasti pracovní a sociální integrace mladých lidí.
Dále projekt zahrnuje:
  • tzv. inspiraci úspěchem - neformální setkání cílové skupiny dětí a mladých lidí vyrůstajících v DD a v domech na půl cesty se známými a úspěšnými osobnostmi, které měly podobnou životní cestu anebo pochází z obdobného sociokulturního prostředí, a současně o nich lze říci, že jsou ve své práci, profesi či ve svém oboru úspěšné a známé.
  • vzdělávací kurzy
  • poradenství
  • tvorbu 8 krátkých vzdělávacích filmů (z toho 4 ve spolupráci se zahr. partnerem projektu)
  • 2 konference pro odbornou veřejnost
Realizátor projektu:
Centrum evropské spolupráce, s. r. o.

IČ: 27950735

U garáží 1436 6, 170 00 Praha - Holešovice

Partner projektu:
ALL Pütter gGmbH, Porduktionsschule Westmecklenburg.
Více informací o Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost naleznete na www.esfcr.cz.

Novinky