TAM ZA ŘEKOU ČEKÁ ŽIVOT - spoluúčast v projektech EU

projekty2.jpg

TAM ZA ŘEKOU ČEKÁ ŽIVOT

PROFIMA EFECTIVE, s.r.o. se sídlem ve Zlíně ve spolupráci s občanským sdružením Pod křídly realizuje projekt „TAM ZA ŘEKOU ČEKÁ ŽIVOT “, který je zaměřený na děti z dětských domovů a mladé lidi z domů na půl cesty.

Cílem projektu je posílit pracovní integraci mladých lidí vyrůstajících v dětských domovech a v domech na půl cesty a odstraňovat bariéry v jejich rovnocenném přístupu na trh práce, poskytnout jim pomoc při jejich další sociální a pracovní integraci , naučit je plánovat realizovat a rozhodovat v různých životních situacích (při hledání zaměstnání, bydlení, zacházení s penězi apod.)

Součástí projektu je pracovní a bilanční diagnostika, jejímž úkolem je především motivace pro práci, pro další profesní vzdělávání a rozvoj kvalifikace. Na ní navazuje rozšíření kvalifikace v rekvalifikačních kurzech především v oborech, které jsou na trhu poptávané. Účastníci projektu budou mít možnost získat pracovní zkušenost pomocí zprostředkování pracovních míst, kde budou minimálně po dobu 3 měsíců hrazeny mzdové náklady zaměstnavatelům.

Nedílnou součástí projektu jsou vzdělávací aktivity zaměřené na :

a/ resocializaci - Kurz Úspěšné jednání s lidmi

- Kurz Finanční gramotnost a zaměstnanost

b/ hledání zaměstnání a vstup do zaměstnání – Základy pracovně-právní legislativy

- Dovednosti a znalosti potřebné k uplatnění na pracovním trhu

Účastníci po skončení kurzu obdrží certifikát.

Dále projekt zahrnuje podpůrné služby k usnadnění přístupu k zaměstnání a k jeho udržení : pracovní a kariérní poradenství.

Do projektu jsou zapojeny Dětské domovy z Liptálu, Vizovic, Prostějova, Hranic, Velkých Heraltic, Chrudimi, Moravské Třebové a domy na půl cesty ze Vsetína, Valašského Meziříčí a Zlína.

Více informací získáte na www.profima.cz , prostřednictvím e-mailu: Jirina.Kralova@profima.cz nebo na tel. č. 603 502 991

Projekt je financován z ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

Novinky

Kalendář akcí