Hamry 2011

Víkend s vojáky na Hamrech, září 2011:

V pátek odpoledne jsme s dětmi odjeli autobusem do Hamer na střelnici, kde proběhlo již v pořadí dvanácté setkání, které pro všechny zúčastněné připravili vojáci z 601. skupiny speciálních sil.

Po ubytování a výborné večeři jsme se zúčastnili noční hry, která byla pouze pro odvážné. Ti nejmenší nás čekali u táboráku, kde jsme strávili zbytek večera.

V sobotu ráno byl pro děti připravený program výtvarných aktivit. Nejlepší výtvory byly na závěr vystaveny v areálu střelnice. Dále následovala ukázka výcviku psů, kterou předvedla psí školička „Mája“ z Prostějova. Neméně zajímavé byly ukázky jízdy psích spřežení, například na koloběžkách, což si mohly vyzkoušet i některé děti. Po obědě se naše děti zapojily do soutěže, kterou zorganizoval dobrovolný hasičský sbor. Děti soutěžily v šestičlenných družstvech a v soutěži si mohly ověřit své znalosti ze zdravovědy, zeměpisu a jiné dovednosti. Nejlépe se z našich dětí umístilo družstvo „Šikulové“ a „Bylo nás pět“, které obsadily druhé a třetí místo v celkovém pořadí. Další pěkné druhé místo získal náš tým „U třech bříz“ v kulinářské soutěži, a to s pokrmem „překvapení v alobalu“. Sobotní večer byl zakončený diskotékou a nádherným ohňostrojem.

Nedělní dopoledne jsme všichni strávili u nedalekého rybníka, kde si mohly děti vyzkoušet jízdu na loďkách. Po vyhodnocení celého pobytu a dobrém obědě jsme se rozloučili a plní zážitků odjeli do Prostějova.

Touto cestou bychom rádi poděkovali 601. skupině speciálních sil a všem dalším, kteří se podíleli na organizaci tohoto setkání a už teď se těšíme na příští rok v Hamrech.


Novinky

Kalendář akcí