Letní putovní tábor s Euforall 2011

Účast dětí DD Prostějov na letním putovním táboře Euforall

Dne 24. července skupina dětí ve složení Michal,Lukáš,Honza F., Květoš a Honza V. se strejdou Mirkem H. odjíždí na předem dohodnuté místo – Vyšehorky nedaleko Mohelnice. Zde začíná jejich 7denní putování.

První den stavíme stany a seznamujeme se s druhou skupinou dětí z Hodonína. Následuje společná porada, kde Zdeněk Krákora, hlavní vedoucí, všem přibližuje program a rozděluje děti a strejdy do pracovních skupin. Musíme dokončit stavbu stanů, připravit večeři, ale než se najíme my, musíme nakrmit dobytek ( koně,kozy, slepice, králíky). Jsme totiž na farmě Ryzáček a touto prací si vyděláváme na stravu, dopravu a ubytování.

Druhý den. Máme před sebou pochod s vybavením na stanování cca 15km do Svojanova. Opět stavíme stany, plánujeme nákup stravy a jestli něco zapomeneme, tak to nemáme. V průběhu našeho pobytu v kempu „Iveta“ve Svojanově se seznamujeme s lukostřelbou, opět vaříme a umýváme nádobí. Plánujeme další cestu, do Postřelmova pěšky, busem,vlakem. Zde nás čeká stavení stanů a příprava večeře. Další den máme před sebou cestu na raftech po řece Moravě. Počasí nám přeje, zatím pouze s malým nočním deštíkem máme příjemné slunečné nebo mírně pošmourné počasí. Ve čtvrtek sjíždíme část řeky Moravy, svítí sluníčko a na raftech dochází k soubojům. Na žádném z účastníků není suchá nit. Ale ouha sluníčko se schovalo, začíná pokrápět a my máme před sebou ještě hodinku cesty. Ochladilo se a tak nám zbývá pouze rychle pádlovat pro zahřátí a dojet do místa určení. Odpočinek ano, ale až postavíme stany a připravíme večeři. Sedíme u ohně, povídáme si a pozdě večer šup do stanů. Ráno balíme stany a vracíme se do Svojanova. Máme před sebou předposlední den a poslední večer.

V sobotu ráno balíme stany, strejda nás neustále okřikuje: vyrovnej to, očisti to, dělej to pořádně, ukaž, jak máš čistý ešus, kotlík, co oblečení atd. Je zataženo a my jsme rádi, že jedeme domů. Loučíme se všemi kamarády, s instruktory,kteří nás vedli krok za krokem celý týden a odjíždíme. Tři jedou na další tábor a dva jedeme domů. V DD ještě čistíme stany, myjeme nádobí ,vše musíme uklidit.

Byla to pro nás nová skutečnost, přiblížení se k realitě a jedna další krásná akce. DĚKUJEME.


Novinky

Kalendář akcí