Výlet do Rožnova 2016

Nevydařený - vydařený výlet

V sobotu ráno jsme se vypravili na plánovaný výlet na Radhošť. Počasí bylo celkem přívětivé a všichni jsme se těšili, až uvidíme boha Radegasta. Autobus nás vyvezl na Pustevny. Už cestou nahoru jsme nabyli dojmu, že to asi nebude to pravé ořechové. Všude kolem byla hustá mlha, pršelo, foukalo a při představě, že když se někdo z dětí vzdálí na pár metrů od nás - už ho nenajdeme, jsme raději rychle změnili plán. Autobus nás svezl zpět do Rožnova pod Radhoštěm, kterým jsme chvíli před tím projeli.

Tady všude svítilo sluníčko, bylo teplo a nám se všem zvedla nálada.

V areálu Valašské dědiny probíhalo ,, Jaro na dědině." Děti si vyzkoušely, jak se vyrábí šindel, jak správně vykout kosu a jak vyčesat vlnu z ostříhaných oveček. Také viděly jak se vyrábí sýr, a jak se pletou košíky a ošatky. Viděly pracovat mistra kolářského a prošly si obydlí, kde bydleli naši předkové. Také poseděly v lavicích ve škole, kde se dozvěděly něco o výuce tehdejších dětí a poslechly si - co je to rákoska a k čemu sloužila.

Někteří si dokonce zatančili s národopisným souborem, který přijel rozveselit návštěvníky skanzenu.

Nakonec jsme se vrátili z výletu všichni nadmíru spokojeni a obohacení o spoustu zážitků. Málem jsme ale přijely bez Honzíka Rusňáka, který k tomu aby se ztratil nepotřeboval ani hustou mlhu. Vrátil se nepozorovaně zpět na kozí farmu a obdivoval tam kozy , přičemž všichni ostatní hledali kde se dalo, aby ho našli .


Novinky

Kalendář akcí